Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟΥΣ 4 Η ΕΑΠ!!!



Η ΕΑΠ επικράτησε με 3-2 της εσθονικής Ταλίν στην Πάτρα και πέρασε στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ.

Στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ προκρίθηκε η ΕΑΠ, η οποία διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην Ταλίν, μετά και τη σημερινή (9/2) της επικράτηση στο «Δ. Τόφαλος» με 3-2.

Οι Πατρινοί, που την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει νικητές από την Εσθονία με 3-1, θα αντιμετωπίσουν στα παιχνίδια της τετράδας (22 ή 23/2 το πρώτο ματς) τη νικήτρια του ζευγαριού Ματσεράτα – Σούργκουτ.
Ετσι λοιπόν η συνέχεια περιλαμβάνει ημιτελικά, με το έργο βέβαια να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η ΕΑΠ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Ματσεράτα. Πριν πέντε χρόνια μάλιστα η ιταλική ομάδα, εκείνη τη φορά για το CEV Cup, είχε αποκλείσει με δύο νίκες (3-1 και 3-0) την ΕΑΠ. ΠΗΓΗ http://liberovolley11.blogspot.com/2011/02/3-2.html

 Τα σετ: 25-22, 21-25, 25-23, 23-25, 15-10.
Ο πρόεδρος της ΕΑΠ Λουξ, Μανόλης Ρογδάκης, τόνισε: «Ήταν μια σημαντική πρόκριση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, Πιστεύω ότι η ΕΑΠ Λουξ μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι για την ανάταση του ελληνικού βόλεϊ αλλά σίγουρα θα χρειαστούμε περισσότερο στήριξη από όλους»


Ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γα την Πάτρα και το ελληνικό βόλεϊ αυτή η πρόκριση στους 4 και θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα μαζί μας και μας συμπαραστάθηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου για την μάχη που έδωσαν σήμερα και ειδικά στο νεαρό Μακρυγιάννη ο οποίος πέρσι έπαιζε στο εφηβικό και αγωνίστηκε σήμερα σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάνουμε μια ηρωική προσπάθεια φέτος, έχουμε ένα Γολγοθά σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι τραυματισμοί μας έχουν στοιχίσει αλλά κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».


Από τους παίκτες, ο Βασίλης Κουρνέτας, σημείωσε: «Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκριση η σημερινή και όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για ψυχολογικούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Παρότι είχαμε τόσα προβλήματα σήμερα, όσοι παίξαμε δείξαμε ψυχή και πιστεύω ότι νικήσαμε και προκριθήκαμε δίκαια. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη αλλά θα προσπαθήσουμε για τον καλύτερο».

Ο νεαρός Νίκος Μακρυγιάννης, είπε: «Ζω ένα όνειρο, θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν. Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν προσπάθησαν να τα κάνω όλα σωστά, αλλά να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που προκριθήκαμε στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».