Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Που θα οδηγηθεί πλέον το ελληνικο αντρικό βόλλευ;


Με αφορμή έναν τραυματισμό που μου στερεί την συμμετοχή μου σε προπονήσεις και αγώνες βόλλευ ασχολήθηκα με την πορεία του βόλλευ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και με την αξία που του δίνετε.Δυστυχώς όμως τα πορίσματα που έβγαλα ήταν χειρότερα και από τα αναμενόμενα.

Ελάχιστες πλέον είναι οι ομάδες βόλλευ στην αττική αλλα και στην Ελλάδα γενικότερα
Αξιοσημείωτο είναι οτι στο αντίστοιχο πρωταθλημα ποδοσφαίρου οι ομάδες που συμμετέχουν είναι περισσότερες των 50 ενώ στο αντίστοιχο πρωταθλημα βολλευ (κατηγορίες παίδων)
οι ομαδες δεν ξεπερνούν τις 21
Ακόμα πιο απογοητευτικό όμως είναι το γεγονός ότι οι ακαδημίες βόλλευ και τα τμήματα παμπαίδων συνεχώς μειώνονται σε σημείο πλέον να είναι ελαχιστα τα τέτοιου είδους τμήματα.
Φαίνεται λοιπόν, όσο κι αν αυτό ακούγεται απαισιόδοξο ότι τα πρωταθλήματα βολλευ σε λίγο καιρό μπορεί να αποτελούνται μονο απο 10-11 ομάδες σύμφωνα με ερευνα.
Ποιος φταίει όμως για αυτά και τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουμε την πορεία των γεγονότων;
Αν κι θεωρώ πως με το να κατηγορήσω και να αποδώσω ευθύνες δεν θα υπάρξει καποιο κέρδος μου είναι αδύνατο να μην αναφέρω οτι στην κοινωνία έχει επιτραπεί ακομα η σύνδεση του βόλλευ με την ομοφυλοφιλία. Τέτοια ταμπού οφείλονται μαλλον στο πολυ χαμηλο μορφωτικό επίπεδο οπαδών των λοιπών αθλημάτων χωρίς πάντα να είμαι απόλυτως και να μην πιστεύω στην υπαρξη εξαιρέσεων.
Επίσης η έμφαση που δινεται σε ποδοσφαιρο και μπασκετ απο τα δελτια ειδησεων και τισ εφημεριδες ειναι τεραστια ενω η αναφορα τους στο βολλευ μηδαμινη.
Ποιος αλλωστε γνωριζει οτι η ελληνικη ομαδα βολλευ παιδων μασ εκπροσόπευει πανάξια καθώς ανακηρύχτηκε και βαλκανιονίκης; Αντίστοιχη επιτυχία στο ποδόσφαιρο θα ήταν πρώτο θεμα ειδήσεων στα κεντρικα δελτία!
Τρόποι για τη ''σωτηρία του βολλευ'' είναι δυστυχώς λίγοι και δύσκολα πραγματοποιήσημοι
Αρχικά το σχολείο θα πρέπει να προβάλλει ισάξια όλα τα αθλήματα και να ανιχνεύει ταλέντα τα οποία να στέλνει σε συλλόγους με σκοπό την ευρεία ανάπτυξη όλων των αθλημάτων.
Επίσης πρέπει να γίνετε πιο συχνή προβολή αγωνων βόλλευ έστω και στα συνδρομικα κανάλια προκειμένου να διαφημιστεί το άθλημα και να φανεί η εκρηκτικότητα του με αποτέλεσμα να εξαλειυθούν τα ταμπού απέναντι στο βόλλευ.
Τέλος απαράδεκτο είνα ιτο γεγονός οτι υπάρχουν ακόμα πολλές ομαδες βολλευ οι οποίες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα με αποτέλεσμα πολλά παιδιά λογω δυσκολιών να δυσανασχετούν και να εγκαταλείπουν το αθλημα καθώς η προπόνηση σε κλειστο γήπεδο είναι πλεον σημαντική για το βόλλευ.Όμως η προτεραιότητα δινεται συνεχώς στο μπάσκετ με αποτέλεσμα τον εκτοπισμο των ομάδων βολλευ απο τα κλειστά γηπεδα.
Ελπίζω πως η κατάσταση θα αλλάξει και γρήγορα γιατί το βόλλευ είναι ένα πραγματικά μαγευτικό άθλημα για όποιον το ανακαλύψει.Σας ευχαριστω για τον χρόνο σας.
                                                    http://gnomeskaiapopseis.blogspot.com/